Nis turizmi në Dumre. Shikoni programin

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  Pas investimeve të viteve të fundit në zonën e Dumresë, tashmë është krijuar e gjithë infrastruktura për të filluar edhe turizmin në këtë zonë. Një turizëm i veçantë, ku gërshetohen turizmi rural me atë natyror dhe kulturor!

  Duke filluar nga muaji Mars 2018, mbështetur nga Tourism Investment and Finance Fund, USAID/Albania, Ambasada e Suedisë në Tiranë dhe Bashkia Belsh nisin programet turistike në këtë zonë, nga më të bukurat dhe më impresionueset në Shqipëri.

  Ja eventet turistike të parashikuara:

  11 itinerare çiklistike  që përfshijnë Belshin, liqenin e Mërhojës, Liqenin e Luleve, Pyllin e Dëshiranit dhe Gropën e Kuqe. Biçikletat dhe hartat merren tek Info Point. Itineraret variojnë nga 3 në 60 km.

  Tur me makinë apo quad bike i gjithë zonës së Dumresë (2 orë); dhe i memorialit të avionit të Luftës së II-të Botërore.

  Piknik në Liqenin e Mërhojës apo në Pyllin e Marinzës. Merrni me qera një gazebo dhe pajisjet e piknikut.

  Drekë/Darkë në agroturizmin Dumrea Rubin, 200m nga bujtina juaj. Degustim i verës së zonës.

  Xhiro me skaf në liqenin e Seferanit, njohje me mbetjet arkeologjike, peshkim në mes të liqenit, kanotazh, dhe sporte të tjera ujore.

  Peshkim rekreativ në Liqenin e Seferanit, në Liqenin e Mërhojës, apo në Liqenin e Luleve.

  Kamping buzë Liqenit më të pastër në vend: Liqeni i Mërhojës.

  Vjelje e ullirit, mbledhje e mjaltit, dhe prodhim i vajit tuaj të personalizuar.

  Vizitë dhe aktivitet edukativ në fermën e kafshëve, ushqim i kafshëve, njohja me llojet dhe procesin e prodhimit.

  Degustim i produkteve të zonës në Dhomën e Degustimit pranë Bujtinës së Trëndafilave.

  Eksplorim i punimeve artistike në galerinë e artit në Bujtinën Seferan.

  Rezervimet dhe të gjitha pajisjet merren me qera tek Info Point në hyrje të fshatit Seferan.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  Latest news
  - Advertisement -spot_img
  Related news
  - Advertisement -spot_img

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here