Mali i Gradishtes në Belsh

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  Gjëndet në Dumre, në juglindje të Belshit të rrethit të Elbasanit. Përfaqëson një mbetje të veprimtarisë karstike në gjipset e permianit të sipërmë – triasi i poshtëm. 

  Me lartësinë e tij prej rreth 350 m dominon gjithë zonën përreth. Shkëmbi është i rrethuar nga shumë forma karstike, veçanërisht uvala e fusha. Ka shpate të thepisura dhe kreshtë të sheshtë, në të cilën ka mbetje arkeologjike, që tregojnë për egzistencën e një vendbanimi prehistorik, ndaj dhe banorët e kanë emëruar Gradishtë. Ka vlera shkencore (gjeologjike, gjeomorfologjike, arkelogjike), didaktike, ekologjike dhe kulturore. Vizitohet, duke marrë rrugën Elbasan – Belsh – Gradishtë

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  Latest news
  - Advertisement -spot_img
  Related news
  - Advertisement -spot_img

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here