Liqeni i Seferanit

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  Përbën një liqen interesant karstik, të formuar nën veprimin e karstit në gjipset e Dumresë nga bashkimi i disa hinkave karstike të mbushura me ujë, si pasojë e bllokimit me materiale të patretshme dhe të papërshkueshme të kanaleve nënëtokësore karstike. Ka sipërfaqe 87,5 ha, thellësi mesatare 4,5 m, thellësi më të madhe 20,8 m, gjatësi 2,05 km, gjerësi më të madhe 500 m, gjatësi të brigjeve 5.95 km. Formon një ekosistem të veçantë liqenor, me botë të gjallë të pasur. Ka vlera shkencore (gjeologjike, gjeomorfologjike, hidrologjike, biologjike), estetike, didaktike, ekologjike dhe kulturore. Vizitohet, duke marrë rrugën Elbasan Belsh – Seferan.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  Latest news
  - Advertisement -spot_img
  Related news
  - Advertisement -spot_img

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here